Storeslem fra Pointerne i klubbmesterskap lavland

HFK gjennomførte en vellykket helg med trening og KM på Kvelde siste helgen i oktober. Under svært krevende forhold viste Pointerene seg frem, og var den eneste rasen med godkjente fuglearbeid

Vi bodde fint på Holmfosshytta og var klare for trening lørdag morgen.
På utsatt fugl hadde vi kontrollerte og gode situasjoner på rapphøns og fasan. Mange unghunder våknet skikkelig på denne økten. Etter lunch gikk vi som et prøveparti og hadde slipp 2 og 2. De fleste hundene hadde fuglearbeid og fikk god søkstrening på denne økta.

Lørdag kveld var det festmiddag i Holmfosshytta. God mat, godt drikke og bra sosialt samvær. Thore Langerud som var instruktør og dommer denne helgen var med oss denne kvelden. Thore stiller alltid opp for klubben og er en flott HFK-venn.

Søndag var det duket for klubbmesterskapet. En uhøytidelig prøve hvor ingen slås ut. Det ble dømt etter NM lavland lag regler, hvor det gis poeng på jaktlyst, reviering, viltinnerevne, fuglebehandling og minus på regelbrudd.

Det var relativt varmt, tørt og helt vindstille. Det var kun Pointerne som greide fuglebehandlingen i dag og i UK ble det seier til P Messi (Bjørn Sletto). Denne gutten er kun 6 1/2 mnd og imponerte med stilfull stand, frisk reis og akseptabelt UK ro i oppflukt.

AK ble det delt seier til Kjell Mykkeltvedt og Turid Schømer med P Inca og P La Morena. Gratulerer så mye til disse.

Beste poengsum, av de 3 som ikke fant fugl, hadde unghunden IS Red Garlic’s Daim.

Takk til Vestfold fuglehundklubb og Thore Langerud for supert opplegg og til Kjell Mykkeltvedt for organisering og gjennomføring av helgen!

Bilder fra helgen (foto: T. Schømer)

Poeng og resultater fra KM
P Messi til Bjørn Sletto, tidenes yngste vinner av KM!
IS Daim i intens stand. Dessverre lykkes hun ikke med dette på søndag
Til venstre Kjell Mykkeltvedt med P Inca og til høyre dommer Thore Langerud med Turid Schømer sin Morena
Rolf Mykkeltvedt med ES Cera som fikk sitt første møte med lavlandsfugl denne helgen
Debrief etter dagens trening